PRP Saç Uygulaması

PRP saç uygulaması nedir?

Platelet Rich Plasma: plateletten (trombositten) zengin plazma uygulamasının kısaltılmış halidir. Bu uygulama kişiden alınan ortalama 10 cc miktardaki kanın özel bir tüpe konularak santrifüj işlemine tabi tutulduktan sonra bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen plateletten zengin plazmanın yine aynı kişiye enjeksiyon yoluyla geri verilmesini temel alır.

Uygulama adımları nelerdir?

Kişiden uygulama amacına göre bir ya da iki tüp ( 10-20 ml ) kan alınır, santrifüj edilerek trombositler ayrıştırılır. Ayrıştırılan trombositten zengin plazmanın içerisinde trombositlerin granüllerinde bulunan büyüme faktörleri ve interlökinler enjektöre çekilerek mezoterapi şeklinde cilde uygulanır, cildi canlandırıcı ve gençleştirici etkisi uygulamadan yaklaşık bir hafta sonra ortaya çıkar. Hazırlık ve uygulama 15-20 dk süren kısa bir işlemdir.
Genel olarak saç tedavileri için önerdiğimiz 3 ila 6 seans veya hastaya 3 seans saç mezoterapisi ve 3 seans prp kombinasyonudur. Saç dökülme problemleri devam eden hastalarda gıda takviyeleri, özel şampuanlar ve enzim blokörleride (minoksidil etken maddeli spreyler) kullanılabilmektedir.
Saç ekimi yapılan hastalarda prp ve saç mezoterapisi yapılamalı mı?
Prp tedavisi ayrıca saç ekimi yapılan hastalarda greft canlılığını ve tutan greft sayısını arttırmak içinde uygulanmaktadır. Saç ekimi yapılan hastalardaki protokolümüzde sac ekiminden 3 ay sonra başlamak kaydıyla aylık peryotlar halinde 3-6 seans uygulama şeklindedir.
Hangi bölgelere uygulanır?

Bu uygulama saç deri bölgesine uygulanır. Gerektiği durumlarda sakalda dökülme şikayeti olan hastalarda sakal bölgesinede uygunabilmektedir.