Akne Tedavileri

Akne nedir?
Akne yüksek yaygınlığa sahip bir cilt hastalığıdır. İnsanların %80 ve %90’ı yaşam boyunca akne ile ilgili bir durumla karşılaşır. En sık görüldüğü 12-18 yaş arası hastalarda %74’tür.

Akne nedenleri nelerdir ?
Androjen fazlalığı ve çeşitli tetikleyicilerin etkisi sonucu gelişebilmktedir.
Çeşitli tipte polimorfik cilt lezyonu ile karakterize olur.
Yaşam kalitesini azaltan psikolojik ve sosyal sonuçlar.

Akne tedavisinde kullanılan yöntemler nelerdir?
Akne tedavisinde en önemli adımlardan birisi akneye neden olna faktörün belirlenmesi ve bu sebeplerin ortadan kaldırılmasıdır.
Daha sonraki addım ise hastalığın lezyonlarını ve devamını önlemek, son adım ise akne sonrası oluşan izlerin ortadan kaldırılması ve hastanın öz güvenini attırmaktır.

Akne tedavisinde nelere dikkat edilmelidir ?
• Akneye çok odaklı yaklaşım
• Tedavide tutarlılık
• İlk semptomlardan itibaren tedaviye başlamak, Tedavinin başlamasından sonraki 6 ila 8 haftada gelişmeler görülmüştür, sorunun kötüleşmesi ilk aşamada sık karşılaşılan bir durumdur.

Tedavide kullanılan ilaçlar ve cihazlar nelerdir?
Cilt temizleyicileri ürünler ve cihazlar
Ürünler; purrifiying Mouse , facial gel cleanser, hydramilk clleanser
Cihazlar; Aqua peelin
Antibiyotikler
Retinoik asit türevleri
Aknelan tedavisi
Aklenlan paket olarak uygulanmaktadır. Hastaya 3 dk’lik seanslar halinde 3 seans uygulama yapılmaktadır. Aknelan paketin içerisinde 3 adet aknelan maske, nötralizan sprey ve nemlendirici maske bulunmaktadır. Aknelan maske özellikle retinoik asit türevlerini karaciğer glukoz 6 fosfat dehidrogenez eksikliği olan hastalarda ve karaciğer hastalıklarında güvenle kullanılabilmektedir.
Secret Altın iğneli radyofrekans tedavisi
Hem aktif aknede hemde akne sonrası kalan skarlarda güvenle kullanılan mikroiğneli radyofrekanstedavisi başarıyla uygulanmaktadır. Genelelikle akne skarlarında 3 veya 5 seans gerekebilmekte bazı hastalarda ise fraxiyonel lazerle kombine edilmektedir.
Fraix fraxiyonal karbondioksit lazer tedavisi
Hem aktif aknede hemde akne sonrası kalan skarlarda güvenle kullanılabilen ve genellikle mikro iğneli radyofrakansla kombine edilmektedir.
Lazerin cerrahi ve fraxiyonel başlıkları sayesinde akne skarlarında başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.
Curas Q-Switch ND-YAG lazer tedavisi
Veloce BB-lazer tedavisi