Kök Hücre Uygulaması

Kök hücre uygulaması nedir?
Kök hücre, işlevsel olarak farklılaşmamış, yani vücudun herhangi bir organ ya da dokusunda özel bir görev yapabilmek için tam olarak olgunlaşmamış öncül hücrelerdir. Bununla birlikte bu öncül hücre bedenin başka hücrelerine dönüşebilme yeteneğine sahiptir.

Uygulama adımları nelerdir?
Cildimizde en taze, hasarsız ve güneş görmemiş bölge olan kulak arkası cildinden, steril şartlarda mercimek tanesi büyülüğünde doku alınır. Bu doku soğuk zincir ile özel laboratuvara gönderilir ve üretime alınır. Doku laboratuvar ortamında, cildin genç kalmasını sağlayan fibroblastlarına ayrılıp çoğaltılır. Çoğaltılan hücreler istenilen bölgelere tekrar enjekte edilir. Bu süreç kişiye göre değişmekle beraber dört-altı hafta sürer. Elde edilen fibroblastlar üçer hafta ara ile üç kez 2 ml’lik dozlarda cilde enjekte edilir.

Hangi bölgelere uygulanır?
Yüzdeki kırışıklar ve derin olukların tedavisi, yüz ovalinin toparlanması, boyun ve dekoltenin gençleştirilmesi, ellerin gençleştirilmesi, dudakların biçimlendirilmesi, sivilce izlerinin, hatta uzun süreli deri yaralarının ve izlerinin tedavisi için kişinin kendine ait (otolog) canlı alt deri hücreleri (fibroblast) dolgu maddesi olarak kullanılır.